lauantai 10. marraskuuta 2012

Kokki kolmoset

Good morning!
Ihana vapaa-putki taas takana! Torstaina hengailin koko päivän himassa ja pidin lepopäivän urheilustakin hieman flunssaisen olon takia. Tein vähän kouluhommia, mutta jossain vaiheessa saatiin päähämme leipoa M:n kanssa itse hiivaleipää. Ajateltiin tehdä kerralla iso satsi ja laittaa puolet pakkaseen. Eipä ollu kovin suuri yllätys, että kun saatiin leivät uunista, meni varmaan puol tuntia niin ensimmäinen niistä oli jo tuhottu. 

En tiedä oliko syynä kiljuva nälkä, mutta onnistuttiin mielestämme aivan täydellisesti. Muokattiin reseptiä vähän terveellisemmäksi lisäämällä ruisjauhoja. Se osoittautu kyllä erittäin kivaksi lisäykseksi, ja silti leivästä tuli ihanan makeaa. Ainoa ero oli varmaan se, että leivistä tuli vähän "tiiviimpiä". Tässä siis ohje a' la M&A:

Hiivaleipä

Juuri:
5dl vettä
30g hiivaa
6dl hiivaleipäjauhoja
2rkl siirappia 

Taikina:
2tl suolaa
30g voita
4dl hiivaleipäjauhoja
4dl ruisjauhoja

Paista 200°C:ssa n. 20-25min



Ruuaksi tehtiin kuhafileitä koskenlaskija-kastikkeella. Oli ihanaa kokkailla oikein kunnolla pitkästä aikaa! Torstaina illalla lähin sitten poikien kanssa vähän ulos, ja huh mikä ilta siitä kehkeytykään. Olin ihan superväsyny, ja läpät tais olla taas sen mukasia. Mun mahaan sattuu vieläkin kun naurettiin niin paljon. Pojilla tuotti movember-viiksien kasvatus vähän haastetta, ja jotenkin ne sai mut suostuteltua piirtämään niille kajaalilla viikset ennen baariin lähtöä. En oo ihan varma kuinka uskottavan lopputuloksen sain aikaan parin viinilasillisen jälkeen.. 

Perjantaina nukuin johonkin kahteentoista, ja sitten suuntasin taas kymmenen laukun kanssa koti juna-asemaa ja Helsinkiä. Poikettiin äitin kanssa kotimatkalla Hyvinkään Willa-nimisessä kauppakeskuksessa. Mulle oli ihan järkytys, miten Hyvinkäälle oli ilmestynyt vähintään Jumbon kokonen kauppakeskus! Willasta tuli ihan mieleen jenkkien isot mallsit foodcourtteineen ja muutaman kilsan pituisine käytävineen..





Parhaillaan nautiskelen aamupalaa, ja pohdiskelen millasen lenkin sitä tänään heittäis. 



Ihanaa lauantaita!
-A


3 kommenttia:

  1. Oot mahdollisesti awesome! Bongasin sun blogin jostain, eeeeh en muista mistä, ja suuri sisäinen stalkkerini halus tulla kyttäämään ku huomasin et oot hakemassa kans lääkikseen vissiin Treelle. Toivottavasti nähdään syksyllä sitte siellä, koska ainaki blogin perusteella susta saa iha huipun kuvan :-D Oot outo, se on parasta ihmisissä!

    - Essi

    VastaaPoista
  2. + oon ihan superälykäs ku kirjotin nimen tonne loppuun vaikka se näkyy tossa yläpuolellaki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos kovasti! Kirjottelen tätä pääasiassa pitääkseni muualla asuvat kaverit ja perheen ajan tasalla, mut ihan huippua jos joku muukin jaksaa tätä lukea! :D Ja joo, Tampereen lääkikseen oon hakemassa, toivottavasti siellä nähdään siis!! :)

      Poista